Har du tømt og klargjort dine redekasser?

Har du tømt og klargjort dine redekasser?

Har du tømt og klargjort dine redekasser? 

Hvis ikke kan du stadig gøre det, men pas på, at der ikke allerede er en fugl igang med redebygning i kassen...jeg vil nu hellere anbefale at sætte nogle nye op istedet... 

Jeg har sat rækkehuse op til alle de mange spurve, som har holdt til hele vinteren i min rosenbusk og dronningebuske. De er i fuld gang med redebygning og har ikke de fjerneste imod dobbelte rækkehuse, jo flere boliger jo bedre. Jeg har også et par spurve, der har valgt et hus langt fra de andre, lige uden for mit køkkenvindue, så det blive hyggeligt, at følge forøgelsen i løbet af de næste måneder.

Redekasse uden for køkkenvinduet

 

I de andre kasser rundt omkring i haven, har jeg set både  blåmejse og musvit være meget interesseret og gærdesmutten ser ud til at acceptere min for nyligt opsatte redekurv i klatre hortensiaen.

Det er en daglig glæde at følge livet i haven og vi gør de hulerugende fugle en stor tjeneste at hjælpe dem med at sørge for boliger, da de naturlige muligheder for redebygning i gamle træer, under spær, i lader osv. ikke er så nemt tilgængelige mere i takt med at vi er blevet bedre og bedre til at isolere og desværre fælder gamle træer før de blive egnede til at ruge i.

På et nyligt besøg i haven på Gråsten slot, (hvor vi var ovre for at se om vi kunne finde Mellemflagspætte, som har slået sig ned der og vistnok også yngler,) sad jeg musestille inde i den Ege og Elmeskov, som grænser op til haven og lyttede efter Mellemflagspættens karakteriske mijaulyd. Jeg blev opmærksom på et blåmejsepar, der var i fuld gang med redebygning i et hul i et gammelt egetræ og længere inde var et spætmejsepar igang i et hul i et andet træ. Der fik jeg rigtig syn for naturlig redebygning og det gav mig endnu mere forståelse for, hvor vigtigt det er med at sætte kasser op.

Af nyheder kan jeg fortælle at butikken har fået en “make over”. Ved næsten et trylleslag har vi fået skabt mere plads til et større varesortiment og mere rum at bevæge sig rundt i. Vi synes selv at det virker rigtigt godt.

 Butikken

Aage arbejder konstant med at gøre Ornitologisk Have til et spændende sted at iagttage fuglene, haven er blevet større og  han har bygget et giga insekthotel, som faktisk skal opleves.

Giga insekthotel 

Vi glæder os til til sæsonen som er gået igang og håber at se rigtig mange i løbet af sommeren her i det skønne sommerland.

 

Bedste hilsen og glædelig påske

Aage og Karin

 

 
Send en besked

Kommentarer vil blive godkendt før de vises.