Lidt om at tømme redekasser

Lidt om at tømme redekasser

Jeg har været tidligt ude i år og tømme redekasser. Jeg havde i et stykke tid iagttaget yngleagtigt adfærd hos flere af havens fugle og da jeg har prøvet,  hvordan det der er at få en sværm fuglelopper i hoved, tænkte jeg at tiden var ved at være moden. Det også inden temperaturen bliver alt for høj og vækker utøjet... Så iført handsker, medbringende en skruetrækker til at åbne kasserne med og en tang til trække rederne op med, gik jeg igang fra en ende af og fik tømt de fyldte redekasser. Det er faktisk sjovt og imponerende, at se de fine reder bygget opfindsomt af al muligt, fjer, græs, mos, hundehår osv. Normalt ville jeg have hældt kogende vand i kasserne mod eventuelle lopper, men det blev ikke nødvendigt. Bagefter revurderede jeg kassernes ophængs steder og fik ændret lidt på det, så nu kan jeg bare glæde mig til følge fuglenes indflytning ☀️

 Stort udvalg af forskellige redekasser i butikken
Send en besked

Kommentarer vil blive godkendt før de vises.


Også på Skriv om fugle og andre naturligheder

Når du hører en sagte trompeteren, er det dompappen
Når du hører en sagte trompeteren, er det dompappen

Fortsæt læsning

Solsorten der er her, den er der og den synger skønt.
Solsorten der er her, den er der og den synger skønt.

Oprindelig er Solsort en sky skovfugl og i Sydøstasien lever den skjult i bunden af regnskoven og dér skal man være heldig for at se den.

Aage og jeg var for en del år siden i det nordlige Vietnam bla. i nationalparken CUC Phoung.

Fortsæt læsning

En sjælden gæst
En sjælden gæst

Foto Søren Haaning Nielsen

Jeg kigger på dem i kikkerten og opdager, at der lidt længere nede er noget lysegråt, jeg tænker først det er en uldagtigt klud, der har sat sig fast der. Men sekundet efter, kan jeg se det er en ugle og i næste sekund at det er en Høgeugle,

Fortsæt læsning